Участь в міському екологічному ярмарку

27.10.2018 р. в межах проведення Одеським державним екологічним університетом міського екологічного ярмарку «ONE DAY WITH ECOLOGY», поруч з іншими підрозділами вишу, було організовано інтерактивну зону кафедри українознавства та соціальних наук.

У відповідністю із специфікою кафедри було підготовлено низку розважально-просвітницьких заходів еколого-виховного  спрямування.

Підготовлено тематичний стенд «Рослинні орнаменти в українській вишиванці» (доц.Бубнов І.В., ст.лаб. Стьожка Т.О.) за матеріалами якого для всіх зацікавлених відвідувачів проводилися просвітницькі бесіди щодо тлумачення візерунків стародавніх українських вишиванок,  пов’язаних із рослинним світом. Всі бажаючи  змогли отримати корисну інформацію про те, що означають символи на вишивках та які з них найкраще підходять  особисто для кожного і, разом з тим, переконатися у думці, що менталь
но-культурні традиції українського народу споконвічно були засновані на ідеї поважного та бережного  ставлення до оточуючого природного світу.

Забезпечено проведення соціологічного опитування щодо рівня поширеності екологічних знань серед мешканців міста та їхнього ставлення  до екологічних проблем (доц. Кушніренко І.Ю., ст.викл. Краснянська Н.Д.). Цікаві дані, отримані під час цього заходу, можуть бути корисними у корегуванні стратегій екологічного виховання серед представників різних вікових та соціальних груп нашого міста.

Для юних відвідувачів ярмарку дуже привабливою та захоплюючою формою залучення до екологічного виховання став конкурс асфальтових малюнків «Я і оточуючий світ», проведення якого організували ст. викл. Мирошниченко М.І., доц. Троян А.О.

 

 

 

Учасники конкурсу отримували різнокольорові повітряні кульки із слоганом «Ми за чисте довкілля» і логотипом ОДЕКУ», які художнє оформлення яких забезпечила ст.викл. Кантаржи Н.І..

Всіляку допомогу у функціонуванні локації здійснювала і решта інших співробітників кафедри: доц. Олійник А.М., ст.викл. Глушкова Н.М., ст.викл. Слободянюк О.Р.

 

Сподіваємося, що наш скромний внесок у проведення цьогорічного екологічного ярмарку сприяв загальному успіху і результативності цього заходу.

 

Коментування закрито.

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua