Відвідування студентами і співробітниками ОДЕКУ оперети «Жарти Оффенбаха»

22 лютого студенти груп ВБ-18, ВБ-21, ВБ-31, Е-21п, Е-21е під керівництвом викладачів кафедри українознавства та соціальних наук Слободянюк О.Р., Бубнова І.В., Глушкової Н.М. відвідали виставу Одеського академічного театру музичної комедії ім. М.Водяного «Жарти Оффенбаха».

Цього вечора природа  створила справжнє випробовування, для тих, хто наважився вийти з дому. На дворі їх очікували сильний вітер, морозне повітря та ожеледиця. Отож, всі ті хто, все ж таки, дістався театру отримали  майже неймовірну і дуже приємну компенсацію за всі ці незручності – поринання у теплу і чудову атмосферу театральної вистави.

Одеська Музкомедія традиційно звертається до найкращих зразків жанру оперети. Ось і цього разу ми побачили твори геніального французького композитора Жака Оффенбаха, який написав більше ста оперет. Музика цього віртуозного композитора надзвичайно оптимістична, життєрадісна, життєстверджуюча.

Вистава складалася з двох окремих оперет. «Чоловік за дверима» – це традиційна «комедія помилок», буфонада, витончена та елегантна пародія на класичну мелодраму з її надмірною патетикою та надзвичайними пристрастями. І хоча на сцені бурхливі ревнощі, пристрасті – все це відбувається легко, невимушено, життєрадісно, святково!

«Званий вечір з італійцями» – зовсім інша історія, герой якої, власник магазину, прагне уславитися знавцем мистецтва, меценатом. Він запрошує до себе на вечерю знаних гостей послухати італійських музикантів. Але італійці не приїхали, «меценат» у відчаї, його репутація під загрозою. Врятували становище його донька та її коханий – молодий композитор, які перевдягаються італійцями і виступають так гарно і талановито, що ніхто не здогадався про відсутність акторів з Мілану.

Неперевершена музика, акторська майстерність, чудовий вокальний ансамбль, гумор – все це створювало атмосферу свята та викликало лише позитивні емоції і почуття у глядачів.

Щиро сподіваємось, цей культурний захід і надалі надихатиме наших студентів активно долучатися до справжнього мистецтва

Коментування закрито.

Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua