Міждисциплінарний культурно-просвітницький захід на базі Одеського історико-краєзнавчого музею

5 квітня 2019 року завдяки організаційним зусиллям старших викладачів кафедри українознавства та соціальних наук Слободянюк О.Р. і Кантаржи Н.І. для студенти-іноземців групи ГМ-21 та студентів академічної групи ВБ-11 було організовано проведення міждисциплінарного навчально-просвітницького заходу на базі Одеського історико-краєзнавчого музею

Метою цього заходу було висвітлення на матеріалах краєзнавчого характеру різних аспектів  культурно-історичного життя нашого регіону в контексті навчальних дисциплін «Історія України та історії української культури» і «Українська мова як іноземна».

Виходячи з такого підходу були чітко визначені основні напрямки і завдання програми культурно-просвітницького заходу, зокрема: проведення оглядової екскурсії під час якої студенти отримали змогу ознайомитись з історією музею та у поглибленому форматі ознайомитись з експозиціями тематичних виставкових залів: «Стара Одеса», «Одеса і край у Першій світовій війні та Великій Вітчизняній війні 1941–1945 роки», «Зброя з колекції музею «Степова Україна».

Ознайомлення з матеріалами музею сприяло не лише розширенню кругозору студентів, але й забезпечило вирішення певних дидактичних задач, де чітко визначені пізнавальні цілі було досягнуто через специфічну тематичну спрямованість та унаочнення (тобто поєднання показу та розповіді) процесу викладання. Розкута і невимушена атмосфера спілкування викладачів із студентами та студентів між собою, що панували на цьому заході,  забезпечили більш ефективне сприйняття і запам’ятовування навчального матеріалу та надали додаткові можливості щодо  соціально-культурної адаптації іноземних студентів до  умов країни перебування.

Варто зазначити, що  майже всі студенти відзначили не лише просвітницьку цінність екскурсії, але й віддали належне її цікавому і корисному змістовному наповненню.

Студенти черпнули для себе багато нового та позитивного, що, як ми щиро сподіваємось, знадобиться їм в майбутніх професійних звершеннях і творчих натхненнях

Коментування закрито.

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua