Мовний флешмоб: ІІІ загальноуніверситетський диктант

8 листопада 2017 року, напередодні  Дня української писемності та мови, завдяки організаційним зусиллям викладачів кафедри українознавства та соціальних наук, було проведено третій загальноуніверситетський диктант. До участі у цьому заході долучилися майже 100 студентів і викладачів університету.

Із привітальним  словом до присутніх звернувся завідувач кафедри українознавства та соціальних наук, канд.іст.наук, доцент Бубнов І.В. Він, зокрема, зазначив, що цей захід має на меті згуртувати колектив викладачів і студентів навколо єдиної цілі – виявлення любові до рідного слова і підвищення рівня володіння державною мовою. Доповідач також підкреслив, що проведення подібних заходів дає можливість формування нових традиції культурно-просвітницької роботи в університеті.

Вже обов’язковим елементом проведення диктанту стало нагородження переможців університетського етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувся 31.10.2018 р.  За його результатами 1-е місце посіла – ст.гр. ТЗ-31 Чувальська Марина (наук.кер. доц. Троян А.О.), яка отримала заохочувальний тематично оформлений приз-подарунок, підготовлений кафедрою українознавства та соціальних наук.

Створенню невимушеної, доброзичливої атмосфери заходу сприяла демонстрація короткого відеоролика про перебіг попереднього загальноуніверситетського диктанту 2017 року. Цей матеріал було підготовлено і змонтовано за ініціативою студентів факультету комп’ютерних наук.

Написанню диктанту також передував виступ із авторським віршем «Пишіть листи» заступника декана  гідрометеорологічного інституту, канд.географ.наук, доцента Прокоф’єва О.М. Такі виступи вже стали доброю традицією у проведенні мовного флешмобу в університеті. Ми дуже вдячні за його небайдужість і щиро бажаємо нових поетичних здобутків, які, як ми сподіваємося, він і у подальшому буде дарувати нам.

Але найбільш хвилюючою і відповідальною подією святкового заходу стало безпосереднє написання диктанту, Він цього року був присвячений культурологічним аспектам  буття українського народу і був більш складним за змістом у порівнянні з попередніми роками.

Читання тексту диктанту на високому професійному рівні було забезпечено старшим викладачем кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І..

У написанні диктанту взяли участь студенти 1-4 курсів всіх факультетів університету і гідрометеорологічного інституту.

Особливу вдячність організатори заходу висловлюють викладачам і співробітникам університету, які приєдналися до цього заходу. Цього року серед них, вже традиційно, у повному складі були директор гідрометеорологічного інституту та всі її заступники (так тримати).

Серед присутніх також були представники всіх кафедр еколого-економічного факультету (дякуємо за підтримання корпоративного духу) та більшості кафедр природоохоронного факультету.

Як і завжди, ми вітаємо дебютантів нашого заходу. Цього року ними стали представники: кафедри іноземних мов, кафедри водних біоресурсів та аквакультури, редакційного відділу ОДЕКУ (сподіваємось, що участь у написанні диктанту стала для вас зовсім не такою страшною, як може гадалося раніше, і принесла задоволення).

Нажаль, і цього року загальноуніверситетський диктант залишився поза увагою професорсько-викладацького складу факультету комп’ютерних наук (колеги беріть приклад із ваших студентів, які незмінно є учасниками мовного флешмобу).

Після написання диктанту охочим було запропоновано здійснити самоперевірку через виведення тексту на екран. Таких виявилося досить багато – майже 20 студентів та співробітників університету (мабуть складність диктанту викликала певну невпевненість у свої сили).

Переважна більшість присутніх – біль ніж 70 осіб –  виявили бажання, аби їхні роботи були перевірені на конкурсних засадах. Отож очікуємо на підсумкові результати…

Організатори заходу висловлюють свою щиру подяку всім, хто підтримав ініціативу щодо написання загальноуніверситетського диктанту і висловлюють надію, що ця подія залишиться  одним із незабутніх епізодів у пам’яті студентів про роки, проведені в ОДЕКУ.

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua