Відвідування оперети “Польська кров”

На 27 жовтня 2019 р. припало «відкриття театрального сезону» для студентів і співробітників Одеського державного екологічного університету.

Цього дня, завдяки організаційним зусиллям викладачів кафедри українознавства та соціальних наук Слободянюк О.Р., Глушкової Н.М., Бубнова І.В., Краснянської Н.Д. та Кантаржи Н.І., вони отримали можливість відвідати оперету «Польська кров» в постанові Одеського академічного театру музичної комедії ім. Михайла Водяного. Це був один із прем’єрних показів вистави, на якому, через особисте запрошення керівника театру Олени Редько, були присутні численні шановні гості, а у глядацькій залі панував справжній аншлаг.

Прем’єра цієї класичної оперети відбулася ще у далекому 1913 році в Карл-театрі в Відні і мала шалений успіх в перші роки появи на сцені. На сьогодні оперета «Польська кров» має велику європейську популярність і входить в ТОП-10 оперет Європи. 

Секретом такого успіху театральні критики вважають, в тому числі, справжній «інтернаціональний характер її походження». Зокрема, музику для оперети «Польська кров» написав чеський композитор Оскар Недбал на лібрето австрійського драматурга Лео Штайна за мотивами повісті російського поета-письменника Олександра Пушкіна “Бариня-селянка”

Перед глядачами постало гарне дійство із чарівними мелодіями, запальними танцювальними сценами, забавними ситуаціями і жартами, ретельно вивіреними режисером.. Театральному колективу з успіхом вдалося добитися як автентичності звучання мелодій так збереження зовнішньої привабливості класичної оперети. Склалося враження, що кожна акторська робота, кожна нота були продумані до дрібниць, все виглядало дуже органічно, де навіть хор танцював не гірше балету.

Смілива сюжетна авантюра, що розгорталася на сцені, звичайно, завершилася хепі-ендом, але навіть по завершенню трьох дій цієї оперети глядачам хотілося продовження.

  Отож, з упевненістю можна констатувати, що більшість глядацької аудиторії отримала справжню насолоду від музики, танців, вокалу, костюмів і декорацій, що супроводжували оперету «Польська кров», словом, мала приємний відпочинок цього чудового осіннього вечора.

 

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua