Тематична екскурсія до Міжнародного дня Чорного моря

На честь Міжнародного дня Чорного моря за сприяння старших викладачів кафедри українознавства та соціальних наук Слободянюк О.Р., Краснянська Н.Д. та завдяки організаційним зусиллям старшого викладача кафедри океанології та морського природокористування  Дерик О.В. зі студентами гр. ГМ-22, ГЗ-22, В-22, У-22, було проведено цікаву екскурсію в міні-музеї флори та фауни Чорного моря.

Міжнародний день Чорного моря святкують 31 жовтня. Головна теза і тема цього дня – екологія чорноморського басейну і її збереження. У цей день проводяться активні заходи щодо інформування широкої громадськості про сферу і проблеми його екології, поточний екологічний стан і дії, щодо її поліпшення.
         Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна – підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря. Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.
         Саме на честь такого надзвичайного свята за сприяння старших викладачів кафедри українознавства та соціальних наук Слободянюк О.Р., Краснянська Н.Д. та завдяки організаційним зусиллям старшого викладача кафедри океанології та морського природокористування  Дерик О.В. зі студентами гр. ГМ-22, ГЗ-22, В-22, У-22, було проведено цікаву екскурсію в міні-музеї про флору та фауну Чорного моря.
            Цей чудовий міні музей, присвячений флорі та фауні Чорного моря, було створено з метою забезпечення умови задля дослідницької та пізнавальної діяльності студентів. В експозиції представлені фото експедицій, систематичні групи морської флори та фауни – водорості, губки, корали, молюски, ракоподібні, голкошкірі тощо. Експонати були свого часу привезені  з курортів Чорного моря; Криму, Туреччини, Болгарії, Румунії.
            Проведення ст. викладачем Дерик О.В. таких екскурсії  по міні-музею стало вже доброю традицією. Ось і цього святкового дня студенти  ознайомилися з унікальними фотографіями, зробленими за часів експедицій, детально розглянули всі експонати, почули багато цікавих фактів історико-географічного, економіко-господарського характеру про Чорне море.
Екскурсія викликала великий інтерес у студентів, вони із зацікавленістю поставили перед викладачами низку питань. Після закінчення екскурсії було проведено відповідне тестування, у якому із задоволенням взяли участь студенти. Вони залишили багато подяк за цікаву екскурсію у книзі відгуків музею

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua