Проведення загальноуніверситетського диктанту

9 листопада 2016 року, за ініціативи  й організаційного сприяння кафедри українознавства та соціальних наук, було проведено загальноуніверситетський диктант. До участі в цьому заході, що був присвячений Дню української писемності та мови, долучилися майже 200 студентів і викладачів університету.

Написанню диктанту передували виступ із  тематичною презентацією про основні історичні етапи розвитку української мови,  завідувача кафедри українознавства та соціальних наук доцента Бубнова І.В. та поетично-мистецька програма, проведення якої було забезпечено завдяки зусиллям викладачів і студентів гідрометеорологічного інституту.

Написання загальноуніверситетського диктанту стало своєрідною акцією приєднання до ініціативи Національної радіокомпанії України щодо написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Диктант мав на меті згуртувати колектив викладачів і студентів довкола єдиної мети –  виявлення любові до рідного слова та підвищення рівня володіння державною мовою.

У написанні диктанту взяли участь студенти 1-6 курсів усіх факультетів університету й гідрометеорологічного інституту. Солідарність із ними виявили проректор з навчально-методичної і виховної роботи проф. Хохлов В.М., декан природоохоронного факультету доц. Чугай А.В., директор гідрометеорологічного інституту доц. Овчарук В.А., завідувач кафедри екології і охорони довкілля проф. Сафранов Т.А.,  завідувач кафедри економіки природокористування проф. Губанова О.Р., голова циклової комісії з правових дисциплін доц. Швидченко І.Г., голова відділу аспірантури Вітовська О.Т. та численні викладачі й співробітники різних кафедр, підрозділів і відділів університету.

Читання тексту диктанту, що являв собою фрагмент твору Бориса Антоненка-Давидовича, присвячений рідній мові, і складався зі 148 слів, було забезпечено старшими викладачами кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. і Кантаржи Н.І.

Після написання диктанту охочим було запропоновано здійснити самоперевірку через виведення тексту на екран. Але переважна більшість присутніх (171 особа)  виявили бажання, аби їхні роботи були перевірені на конкурсних засадах.

За підсумками перевірки наданих студентами робіт було отримано наступні результати написання загальноуніверситетського диктанту:

1 місце – студентка групи ПУА-12 еколого-економічного факультету Венгер Олена Сергіївна;

2 місце – студентка групи ГМ-21 гідрометеорологічного інституту         Гоян Юлія Олександрівна;

3 місце – студентки групи ГМ-21 і ГМ-22 гідрометеорологічного інституту Перендішлі Діана Віталіївна і Волкова Есфір Юріївна відповідно.

Вітаємо переможців і дякуємо всім тим, хто приєднався до нашого громадсько-патріотичного заходу. Очікуємо на таку ж вашу підтримку у проведенні подібних акцій у майбутньому.

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua