Проведення П’ятого загальноуніверситетського диктанта

27 жовтня 2023 року на знак святкування Дня української писемності та мови, завдяки організаційним зусиллям викладачів кафедри соціально-гуманітарних наук, було проведено п’ятий загальноуніверситетський диктант. Ця подія стала відродженням перерваної на три роки (2020-2022) традиція проведення таких святкових заходів в ОДЕКУ. Цього року до участі у написанні диктанту долучилися більш ніж 70 студентів і викладачів університету.

Із привітальним  словом до присутніх звернувся завідувач кафедри соціально-гуманітарних наук, канд.іст.наук, доцент Бубнов І.В. Він, зокрема, зазначив, що цей захід має на меті згуртувати колектив викладачів і студентів навколо єдиної цілі – виявлення любові до рідного слова і підвищення рівня володіння державною мовою. Доповідач також підкреслив, що ця подія є своєрідною формою прояву нашої шани і вдячності всім тим, хто сьогодні боронить нашу країну, відстоює її право на майбутнє, на існування української мови.

Із святковими привітаннями до учасників заходу також звернулася помічниця ректора з питань виховної роботи ОДЕКУ Шуптар-Пориваєва Н.Й.. Вона підкреслила важливість вживання української мови у повсякденному житті, як запоруки її існування і розвитку, як форми прояву національної ідентичності.

Створенню невимушеної, доброзичливої атмосфери заходу сприяла демонстрація яскравого слайд шоу про спогади щодо проведення першого загальноуніверситетського диктанту у 2016 році.

Ця сторінка історії в культурно-просвітницькому житті університету на завжди залишилася незабутнім, ностальгічним спогадом у пам’яті учасників того заходу.

Доброю традицією у проведенні зазначеного мовного флешмобу стало також урочисте відкриття  першого університетського етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Із запрошенням приєднатися до участі у цьому конкурсі та інформацією щодо термінів і умов його проведення до учасників заходу звернулася старша викладачка кафедри соціально-гуманітарних наук Глушкова Н.М.

Але найбільш хвилюючою і відповідальною подією святкового заходу стало безпосереднє написання диктанту, Читання тексту диктанту на високому професійному рівні було забезпечено старшою викладачкою кафедри соціально-гуманітарних наук Мирошниченко М.І.

У написанні диктанту взяли участь студенти 1-3 курсів всіх факультетів університету і науково-навчального гідрометеорологічного інституту.

Особливу вдячність організатори заходу висловлюють викладачам і співробітникам університету, які приєдналися до цього заходу. Серед тих, хто долучився до написання диктанту, зокрема, були: помічниця ректора з питань виховної роботи ОДЕКУ Шуптар-Пориваєва Н.Й., заступниця директора НН ГМІ  з питань виховної роботи Кічук Н.С., науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних наук ст.викладач Глушкова Н.М., ст..викл. Краснянська Н.Д., ст..викл. Куделіна О.Ю., завідувачка кафедри водних біоресурсів і аквакультури, доцент Бургас М.І.,

доцент кафедри агрометеолології та агроекології Вольвач О.В., старша викладачка кафедра гідрології суші Гопцій М. В.

Більшість з перелічених науково-педагогічних працівників стали дебютантами нашого заходу, з чим ми їх щиро вітаємо.

Організатори заходу висловлюють свою щиру подяку всім, хто підтримав ініціативу щодо написання загальноуніверситетського диктанту і висловлюють надію, що ця подія залишиться  одним із незабутніх епізодів у пам’яті студентів і співробітників про роки навчання і роботи в ОДЕКУ.

Коментування закрито.

Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua