Культурологічно-просвітницький захід «Етикет у сучасному суспільстві. Висвітлення традиційних та сучасних норм поведінки»

9 жовтня 2023 року завдяки організаційним зусиллям старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних наук Куделіної О.Ю. та безпосередньої участі магістрів другого року навчання, в дистанційному форматі було проведено культурологічно-просвітницький захід «Етикет у сучасному суспільстві. Висвітлення традиційних та сучасних норм поведінки».

Аудиторію заходу склали майже 30 учасників, серед яких були як студенти, так і співробітники університету, зокрема: помічниця ректора з питань виховної роботи ОДЕКУ Шуптар-Пориваєва Н.Й., заступниця директора НН ГМІ  з питань виховної роботи Кічук Н.С., науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних наук доцент Бубнов І.В. (завідувач кафедри), ст.викладач Глушкова Н.М., викл. Лукащук І.В.
До уваги учасників заходу було представлено презентаційні матеріали, підготовлені Олександром Головко, Марією Горєлік, Русланом Грамащуком, Аліною Маковецькою, Наталією Майбородою, Анастасією Приложенко, що були присвячені різним аспектам явища етикету. Зокрема були порушені такі теми як: особливості чоловічого і жіночого етикету; специфіка норм етикету у цифровому середовищі; норми і традиції поведінки королівської родини Англії; порівняльний аналіз норм етикету різних країн і культурних цивілізацій.
Доповіді були представлені у двомовному (англо-українському) режимі, що, з одного боку, надавало змогу учасникам заходу перевірити рівень власних мовних компетенцій, з другого – засвідчило високий рівень володіння англійською мовою доповідачами-магістрами.
          Заслуговує на відзначення та обставина, що сценарій заходу та тематика доповідей-презентацій стали результатом ініціативи самих студентів, а  роль ведучого успішно виконав магістр групи МТЗ-22 Олександр Головко.

          Завдяки жвавому та зацікавленому обговоренню представлених доповідей учасникам заходу випала можливість поглибити свої знання щодо правил етикету у різних обставинах і ситуаціях, а також висловити своє бачення з приводу проблем дотримання правил поведінки в сучасних умовах.
 

Добавити коментар

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua