Другий загальноуніверситетський диктант 2017

9 листопада 2017 року, у День української писемності та мови, за ініціативи і організаційного сприяння викладачів кафедри українознавства та соціальних наук, було проведено загальноуніверситетський диктант. До участі у цьому заході долучилися більш ніж 170 студентів і викладачів університету.

Символічним початком цього заходу стало нагородження переможців університетського етапу VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувся 23.10.2017 р.  Ними  виявилися: 1-е місце – ст.гр. МСГ-13 Глушкова Анна (наук.кер. ст.викл. Мирошниченко М.І.); 2-е місце – ст.гр. ВБ-31 Харенко Наталія (наук.кер. ст.викл. Глушкова Н.М.); 3-е місце – ст.гр. ЕГ_33 Кулачок Катерина (наук.кер. доц. Троян А.О.).

Заохочувальні тематично оформлені призи-подарунки, підготовлені кафедрою українознавства та соціальних наук, студентам вручив проректор з навчально-методичної і виховної роботи ОДЕКУ проф. Хохлов В.М. У своїх привітаннях він висловив надію на те, що зазначені студенти зможуть гідно представити наш виш на наступному етапі конкурсу.

З привітаннями присутніх із святом виступив завідувач кафедри українознавства та соціальних наук, канд.іст.наук, доцент Бубнов І.В. Він, зокрема, зазначив, що цей захід має на меті згуртувати колектив викладачів і студентів навколо єдиної цілі –  виявлення любові до рідного слова і підвищення рівня володіння державною мовою та продемонструвати здатність працювати в спільній команді у розв’язанні різних завдань. Доповідач також закликав всіх присутніх спробувати отримати максимальне задоволення від участі у написанні диктанту, вирішуючи при цьому свої локальні завдання – від амбітних планів на перемогу до простого змагання із сусідом по парті в тому, щоб припуститися меншої кількості помилок.

Задля створення невимушеної, доброзичливої атмосфери заходу присутнім було продемонстровано яскраву і мелодійну презентацію на спогад про почуття і настрої учасників першого загальноуніверситетського диктанту 2016 року. Розкутості і теплоти до цього додала ще одна приємна подія – привітання із півстолітнім ювілеєм проф. Хохлова В.М

Написанню диктанту також передувала стисла поетична програма. Із авторським віршем-роздумом про долю української мови і проблеми двомовності в нашій країні виступив заступник декана  гідрометеорологічного інституту, канд.географ.наук, доцент Прокоф’єв О.М. Високий громадсько-патріотичний запал його виступу підтримали студенти. Зокрема, студент групи МКА-31а  Андрій Холостенко  в емоційній формі прочитав вірш В. Стуса «Як добре те, що смерті не боюсь я…», а  студентка групи МКА-31б Звизда Діана чутливо і піднесено представила присутнім поетичний твір В. Самійленка «Українська мова».

Але найбільш хвилюючою і відповідальною подією святкового заходу стало безпосереднє написання диктанту.

Велика кількість охочих взяти участь у написанні диктанту примусила організаторів в оперативному режимі забезпечити його проведення в кількох аудиторіях одночасно. Читання тексту диктанту було забезпечено старшими викладачами кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. і Кантаржи Н.І.

У написанні диктанту взяли участь студенти 1-4 курсів всіх факультетів університету і гідрометеорологічного інституту. Особливу вдячність організатори заходу висловлюють викладачам і співробітникам університету, які приєдналися до цього заходу. Серед них були і представники адміністративно-керівної ланки ОДЕКУ, зокрема: директор гідрометеорологічного інституту доц. Овчарук В.А., декан факультету магістерської та аспірантської підготовки доц.  Боровська Г. О, завідувач кафедри екології і охорони довкілля проф. Сафранов Т.А.,  завідувач аспірантури Вітовська О. Т.

Після написання диктанту охочим було запропоновано здійснити самоперевірку через виведення тексту на екран. Але переважна більшість присутніх – 168 осіб –  виявили бажання, аби їхні роботи були перевірені на конкурсних засадах. Отож очікуємо на підсумкові результати…

Організатори заходу висловлюють свою щиру подяку всім, хто і цього року підтримав ініціативу щодо написання загальноуніверситетського диктанту і висловлюють надію, що ця подія стане ще однією яскравою сторінкою в історії громадського життя нашого вишу, одним із незабутніх епізодів у пам’яті студентів про роки, проведені в ОДЕКУ.

Коментування закрито.

Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua