Флешмоб пам’яті Кобзаря

В рамках участі у Всесвітньому проекті Global Shevchenko кафедрою українознавства та соціальних наук 3.03.2017 р. було проведено тематичний флешмоб, присвячений вшануванню пам’яті Т.Г.Шевченка

Майже 80 студентів 1-2 курсів Одеського державного екологічного університету під керівництвом викладачів кафедри українознавства та соціальних наук на передодні Шевченківських днів  провели флешмоб присвячений вшануванню пам’яті Кобзаря поруч із його пам’ятником в Одесі.

На початку заходу із вступним словом виступив завідувач кафедри українознавства та соціальних наук ОДЕКУ, к.іст.н., Бубнов І.В., який підкреслив важливість і актуальність в умовах бурхливого сьогодення  зберігати вірність тим ідеалам і цінностям, які відстоював, і які виборював протягом всього свого життя  Т.Г.Шевченко, а саме – бажання бачити Україну вільною, єдиною, могутньою та квітучою країною.

Метою флешмобу стало слідування славнозвісному «Заповіту» Кобзаря щодо можливості пом’янути його «незлим, тихим словом» у майбутньому. Найкращим проявом  пам’яті про нашого видатного співвітчизника, на думку тих, хто зібрався задля проведення цього заходу, має бути слово Шевченка, що повинне завжди лунати не лише в серці кожного українця, але і в публічному вимірі.

Флешмоб складався з декламування віршів Кобзаря.

Спочатку студентки групи ГМ-21 Гоян Юлія, Перендішлі Діана, Аврашова  Євгенія, Лошовська Олена; групи ГМ-22 –  Полуденна Анастасія та групи Е-11 – Кравченко Ганна,  змінюючи одна-одну, продекламували вірш «Думи мої, думи мої…».

Цей виступ підтримали студентки групи ВБ-21 Харченко Наталія, Сорочан Тетяна, Степанова Карина, які колективно прочитали вірш Кобзаря «І виріс я на чужині…».

Найбільш зворушливим епізодом святкового заходу стало декламування фрагментів  «Заповіту» Т.Г.Шевченка студентами-іноземцями групи У-11  Іллею Грибовим та Гузаль Сатторовою українською, азербайджанською та узбецькою мовами.

Учасники флешмобу звернулися із закликом до всіх небайдужих співгромадян і, особливо представників студентської молоді, підтримати ініціативу щодо такого своєрідного вшанування Кобзаря, тому що, як колективно проголосили студенти і викладачі на при кінці заходу: «Пам’ять про Шевченка житиме, поки лунатиме його слово!!!»

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua