Участь у Другому міському екофестивалі

19 жовтня 2019 року співробітники кафедри українознавства та соціальних наук у складі колективу факультету комп’ютерних наук, управління та адміністрування Одеського державного екологічного університету взяли участь у Другому міському екофестивалі, який проводився у парку імені Шевченко.

В його межах було проведено дві масштабні екологічні акції («Посади дерево» та «Одеса без поліетилену»), які не залишили байдужими більш ніж 500 мешканців міста.

Зокрема, у рамках акції «Посади дерево» десятки жителів міста висадили на алеях парку 150 молодих саджанців.  Для багатьох учасників цієї акції висадження дерев стало першим у житті і тому вони з увагою сприйняли відповідні настанови співробітників «Міськзелентресту» щодо правил догляду за деревами.

Нам пощастило – нашим здобутком стало висадження саджанця дубу. І хоча корінна система цією рослини виявилася досить розгалуженою і примусила добре попрацювати лопатою аби підготувати відповідну лунку, кінцевий результат приніс справжнє задоволення і радість.

Всі бажаючі також змогли підписали свої імена на бейджах, які прикріпили до молодих паростків, і зробили селфі з висадженими деревами.

Це виглядало як своєрідна обіцянка – зобов’язання  відвідувати «свої» дерева.

Паралельно на території парку пройшла акція «Одеса без поліетилену», у ході якої городяни могли здавати поліетилен в обмін на екологічні сумки. Цей захід мав великий резонанс. Організатори заготовили 300 екосумок, але бажаючих здати поліетилен виявилося набагато більше.

Співробітники і студенти ОДЕКУ використали майданчик екофестиваля задля проведення просвітницько-роз’яснювальної роботи серед городян щодо правил сортування пластика, можливостей його переробляння.

                                                                         

  На спеціальному стенді, підготовленому кафедрами факультету комп’ютерних наук, управління та адміністрування, одесити отримали можливість залишили свої еко-обіцянки. На паперових долоньках можна було прочитати такі написи: «Обіцяю не забруднювати ріки», «Обіцяю викидати недокурки в смітник», «Обіцяю сортувати сміття» тощо.

Окрім природоохоронної складовою екофестиваль май ще й потужній профорієнтаційних підтекст. Співробітники університету ефективно використали локації цієї екологічної акції задля того, щоб ознайомити одеситів з можливостями і перспективами навчання В ОДЕКУ, основними напрямками роботи нашого закладу вищої освіти

 

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua