Наукова студентська конференція 2018-19 н.р.

Протягом 15-17 квітня 2019 року було проведено засідання трьох тематичних секцій наукової студентської конференції  з дисциплін кафедри українознавства та соціальних наук

Згідно з програмою конференції в роботі секції кафедри українознавства та соціальних наук взяли участь 45 студентів 1-3 курсів всіх факультетів університету і гідрометеорологічного інституту.

Зокрема, соціально-політична і історико-культурологічна проблематика студентських доповідей була представлена в роботі секції №1 ( головуючий: к.істор.н., доц.  Бубнов І.В.), яка працювала  15 квітня 2019 р.

В роботі секції взяли участь 15 доповідачів, виступи яких порушували актуальні питання суспільно-політичного життя сучасної України та її історичного минулого; соціологічні аспекти електоральних процесів; проблеми маргінальності і девіантної поведінки у вітчизняних трансформаційних умовах; проблеми удосконалення правового виховання молоді тощо. Науковими керівниками студентів, доповіді яких було обговорено на засіданні секції, були к.іст.н.,   доц. Бубнов І.В. ,к.політ.н., доц. Кушніренко І.Ю., ст..викл. Краснянська Н.Д.

Секція №2 (головуючий: к.філос.н., доц. Олійник А.М.) здійснювала свою роботу в ауд 601. НЛК№2 17 квітня 2019 р. Наукові доповіді студентів в межах цієї секції були пов’язані із філософсько-культурологічною та психологічною проблематикою. В роботі секції взяли участь 20 студентів-доповідачів, науковими керівниками яких виступили: к.філос.н., доц. Олійник А.М., ст.викл. Глушкова Н..М., ст.викл. Слободянюк О.Р., викл. Нєвєйкіна Г.І..

            Робота секції №3 (головуючий: к.філол.н., доц. Троян А.О.) також відбувалася 17 квітня 2019 р. на базі спеціалізованої аудиторії кафедри українознавства та соціальних наук також

П’ятнадцять наукових доповідей, що були обговорені на засіданні цієї секції, були присвячені різноманітним питанням філологічної проблематики, зокрема: шляхи удосконалення культури мовлення сучасної молоді; етичні засади ділового спілкування і розвитку комунікаційних технологій, етимологічні відмінності назв української мови тощо. Науковими керівниками студентів-доповідачів цієї секції виступили: к.філол.н., доц. Троян А.О., ст.викл.Мирошниченко М.І., ст.викл.Кантаржи Н.І.

Переважна більшість наукових доповідей, що розглядалися на конференції, була  представлена в форматі електронних презентацій із демонстрацією тематичних мультимедійних матеріалів.

Роботу кожної з секцій відрізняла жвава зацікавленість студентів щодо обговорення найбільш гострих і актуальних питань культурно-історичного і соціально політичного життя України і світу, як то: явище маргінальності  на  етапі  трансформації  українського суспільства; проблеми і специфіка формування середнього класу в сучасній Україні; питання правового виховання молоді як засобу запобігання політичним конфліктам; роль соціально-вікових стереотипів у вітчизняному виборчому процесі; психологічні проблеми у шлюбних відносинах; роль і функції невербального спілкування молоді; комунікація молоді та мова Інтернету; розвиток стратегій мовного спілкування; питання взаємодії мови і соціуму; джерела української фразеології тощо.

Результатом конференції стало виявлення наукових здібностей студентів з метою їх можливого залучення до роботи над кафедральною науково-дослідною темою «Тенденції розвитку соціально-політичних та культурно-освітніх процесів  у контексті реформування сучасного українського суспільства».

Коментування закрито.

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Останні коментарі
    Блог кафедри

    Контактна информація
    Кафедра соціально-гуманітарних наук
    Адреса:
    65016, м. Одеса, вул. Львівська,16
    НЛК №2, каб. 611.
    тел. (0482) 785-27-22,
    E-mail: ukrain@odeku.edu.ua